Gin & Tonic-snaps

Swedish Tonics senaste lansering av snaps är en modern kombo av två traditionella drycker med anrik historia; Gin & Tonic och Snaps. Snapsen har en tydlig smak av gin & tonic, fläderblom samt underliggande toner av citrus & rabarber. Snapsen som är perfekt för sommarens små sammankonster kommer både som 38% stark och alkoholfri. 

Swedish Tonic har tidigare moderniserat svenska klassiker såsom G&T-semlan och G&T-glöggen. Båda blev succé, och sålde slut på nolltid. Nu är det dags att ta sig an nästa favorit, G&T-snapsen, som är kryddad med tonicsirap och massererad fläderblom. En handbryggd smakupplevelse med frisk och mild smak. Snapsens traditioner har anor från 1850-talet, då man även började sjunga Helan går, vår mest populära snapsvisa. Detta har Pond Design, som utformat designen plockat upp i både namngivning, illustration och storytelling kring designen.

G&T-snapsen (38% alkohol) släpps i ett begränsat antal på Systembolagets beställningssortiment den 13:e maj och kommer att kosta 299 kr. Artikelnummer: 8291902

En fantastisk nyhet är att snapsen även släpps i en alkoholfri variant. Det alkoholfria sortimentet förtjänar ett naturligt och vuxet alternativ. Alla ska ha rätt att sjunga med i snapsvisorna, oavsett om man dricker alkohol eller inte ( eller bara önskar att moderera sitt sitt alkoholintag). Den alkoholfria snapsen som har tydlig beska & syrlighet samt toner från fläderblom och enbär har även hetta & attityd från chili för att få det klassiska “snapsrivet”.

Gin & Tonic-snaps Alkoholfri

Den alkoholfria snapsen kommer att säljas på www.swedishtonic.com, Systembolaget (Artikelnummer: 198102), Designtorget & Cervera.

Citat

”Att få skapa vår tolkning på hur svensk hantverkstonic funkar tillsammans med en av våra roligaste traditioner – snapsen & snapsvisan, känns stort! Speciellt eftersom vi även tagit fram Sveriges första alkoholfria G&T-snaps.” – Anton Askenström, Co-founder

Smakprofiler: 

GT Snaps 0.5% – Tydlig beska och syrlighet, aromatiska fläderblom och enbär, försiktig sötma, hetta och riv/attityd från chili

GT Snaps 38% – Tydlig beska och syrlighet, aromatiska fläderblom och enbär, antydan av sötma, aggressivt alkoholriv

Smaktoner som finns i båda – Fläderblom, enbär, kinabark, rabarber, citrus (lågmäld) , agave (lågmäld)

Swedish Tonic vinner 5 medaljer i The Tonic & Mixer Masters

I den internationella tävlingen The Tonic & Mixer Masters vinner Swedish tonic 5 medaljer av 5 i..

Läs inlägg

Julklappsguide

Svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Vår julklappsguide hjälper dig att hitta rätt! Det..

Läs inlägg

Julklappsguide

Jakten på den perfekta klappen. Årets mysigaste högtid är här, låt inte stress och press spillas ut ..

Läs inlägg

GT-glöggen gör comeback!

Succén är tillbaka, Swedish Tonic återlanserar sin omåttligt populära Gin och Tonic-glögg med förfin..

Läs inlägg