Cointreau Sour

Visa Recept

Martini Bianco Tonic

Visa Recept

Raspberry Peach Gin & Tonic

Visa Recept

Southside

Visa Recept

Tonic Breeze

Visa Recept

Whisky Sour

Visa Recept

Sockerlag

Visa Recept

Scrolla

BIG WORDS. THEY DON’T SCARE US, SMALL ACTIONS DO.

Ni kan kalla oss entreprenörer, affärsmän, eller ja egentligen vad som helst. Det är upp till dig! Vi gör helt enkelt saker vi tror på och som vi brinner för. Vi testar, misslyckas, försöker igen, skämtar om det, löser det, klantar oss och lyckas. Vi vägrar göra saker på sätt som de alltid gjorts på bara för att de alltid gjorts så (såvida det inte är väldigt logiskt). Vi vill bevisa att det går att vara seriös och ha kul samtidigt. När någon säger att det inte går blir vi bara ännu mer taggade på att faktiskt göra det. Och när det blir riktigt jobbigt, som när vi fick 3000 olimmade burkar som skulle användas som koppar till en internationell dryckestävling och fick handlimma dem med en minut kvar till tävlingen, så gör vi det bara och jobbar ännu lite hårdare.

Det viktiga är att vi aldrig kompromissar på det vi tror på.

Anledningen var rätt enkel.

Anledningen till att Swedish Tonic startade var rätt enkel. Vi ville ha riktigt bra tonic, och vi kunde inte hitta någon vi gillade. Vi insåg helt enkelt att vi kunde göra det bättre själva. All tonic vi såg var transparent. Jättemärkligt med tanke på att tonic tillverkas av cinchonabark. Har du någonsin sett ett genomskinligt träd? Det har i alla fall inte vi! Vi började pressa, blanda, sila och koka. Två killar blev tre och så småningom var vi ett team. Efter varje framgång gick något galet. Flaskor exploderade, 20 pallar med lådor kom till våra studentlägenheter. 3000 mätglas tillverkades i fel storlek. Men våra kompisar började bli intresserade. Andra också. Det spred sig. Ny kompisar, bloggare & matfolk. I Sverige och över hela Europa. Och hemligheten? Swedish Tonic är faktiskt helt unik. Inget skräp utan bara bra grejer. Bärnstensfärgad tonic, inte transparent. Tillverkad i små batcher. Bryggd, silad, blandad, fylld, förseglad allt för hand med våra egna händer. Riktig cinchonabark. Riktiga citrusfrukter. Agave för sötma, och enbär och kryddor för bettet. Prova. Du kommer inte bli besviken. //Dina vänner på Swedish Tonic

Vilka vi är som företag

Det finns andra dryckesföretag & andra tonicproducenter. Men inga är som oss. Vi för samma människor och gör det enkelt att umgås. Välkomna wow-faktorn och överraska på middagen, förfesten eller i baren. Till och med en dag på stranden förtjänar något extra. Vi säger: Servera inte en drink, servera en upplevelse och berättelse. Det kanske förändrar ditt liv & din värld.

Ett naturligt dryckesföretag

Vår mening är vårt hantverk och kunskap byggd på den traditionella tonictraditionen. Men vår ambition är långt större än bara tonic. Vi erbjuder produkter och verktyg som gör varje drink till en upplevelse.

Byggt på nyfikenhet

Vi skapar produkter födda ur nyfikenhet. Vi har lärt oss att inget slår naturliga ingredienser. Fin agavesirap, riktig cinchonabark & smakrik citrusjuice är helt enkelt ett vinnande koncept. En naturlig ice-breaker som skapar upplevelser värda att komma ihåg.

För den medvetna

Om du är för alla är du för ingen. Vår målgrupp brinner för upplevelser och att maximera varje stund i livet. De längtar efter naturliga ingredienser och föredrar varumärken med ett starkt syfte som erbjuder både hög kvalitet och en historia att berätta.

Om våra ingredienser

Tyvärr är tonicmarknaden präglad av vitt socker, aromämnen & tillsatser. Det tycker vi är galet! Vår filosofi är nämligen att inget slår naturliga ingredienser. Därför jobbar vi alltid med den riktiga råvaran istället för ett artificiellt substitut. Vi använder oss av Cinchonabark från Ecuador för att utvinna kinin som är grunden i all vår tonic, agavesirap från Mexiko för sötma & för syrlighet använder vi sedan riktig juice från apelsin, lime & citron. Gör vi sedan en flädertonic använder vi riktig fläder & gör vi en ginger beer använder vi riktig ingefära. Svårare än så är det inte!

Med eller utan alkohol?

Vi anser att bra tonic & schyssta mixers ska gå att dricka som de är. Därför är Swedish Tonic det perfekta alkoholfria alternativet för dig som inte dricker alkohol (eller vill moderera ditt alkoholintag). Alla våra produkter är alkoholfria eller finns i en alkoholfri variant. Vi vill vara med och påskynda utvecklingen av alkoholfria alternativ och därmed normalisera att det är helt okej att inte konsumera alkohol. Det gör vi genom att vara inkluderande och släppa produkter som passar alla. Förutom att alla våra tonics är alkoholfria och supergoda att dricka som de är så finns vår GT-glögg & GT-snaps som alkoholfria. Helt plötsligt kan du snapsa till midsommar eller kräftskivan och känna dig inkluderad, utan att behöva dricka alkohol.

Tidslinje

Mars 2016

De första flaskorna tonicsirap kokas hemma hos Gustaf i hans kök i Uppsala.

Mars 2016

Etiketter klipps hos Uppsalaekonomernas lokal Borgen, där Anton & Gustaf var aktiva.

April 2016

Antalet ordrar blir fler och fler på swedishtonic.com

Juni 2016

Produktionen flyttar in hos Östgöta Nation i Uppsala

Juli 2016

Östgöta Nation blir lite litet och produktionen flyttar till ett syltkokeri utanför Uppsala

April 2017

Stockholms Öl & Gin-festival 2017

Oktober 2017

Framtagandet av vår nya design inleds tillsammans med Pond Design

Oktober 2017

Antalet e-handelsordrar blir fler & fler

December 2017

Nobel Night Cap 2017

December 2017

Lilla kontoret fylls upp med paket julen 2017

Februari 2018

Designtorget börjar sälja Swedish Tonic

Februari 2018

GT-semlan tas fram tillsammans med Gateau

Augusti 2018

Partytåg till Way Out West tillsammans med Hoss Agency

->

Team

Anton Askenström, Co-founder & Head of Digital

[email protected] +46 703997186

Gustaf Ytander, Co-founder & CEO

[email protected] +46 761363336

Benjamin Mangell, Head of Expansion & Sales

[email protected] +46 763151541

Utmärkelser & Priser

Swedish Tonic har de senaste åren vunnit en mängd utmärkelser, både i Sverige och Internationellt. 2019 vann vi Svenska Designpriset & nu senast vann vi Guld i Pentawards 2020, en av världens mest prestigefyllda tävlingar inom förpackningsdesing.

Våra Vänner