Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️ Beställ senast 18/6 kl 12:00 för leverans innan midsommar! ☀️

Flag

Select Country

0

Processen bakom “Sparkling Lemonade”

Att utveckla en smakrik, svensktillverkad lemonad med få kalorier är i sig en svår uppgift. Att sen hålla denna så naturlig som möjligt och undvika oklara ingredienser som “arom” gör det hela inte mycket lättare. Men vi lyckades! Efter otaliga smakprovningar, mängder av diskussioner och mer än en runda av “hur i hela friden ska vi kunna slåss mot läsk-jättarna?”, har vi äntligen nått fram till något alldeles extraordinärt. Men hur kom vi dit, och vad hände längst vägen? 

Smakerna

Som många av er säkert redan vet så har vi redan svensktillverkad lemonad – Lemonad med smak av citron (https://swedishtonic.com/produkt/lemonade-12-pack/) samt Ruby Lemonad med smak av grapefrukt och blodapelsin (https://swedishtonic.com/produkt/ruby-lemonade-12-pack/). Det var en självklarhet att dessa två skulle vara kvar när vi utvecklade vidare in i det sockerfria segmentet. Men vilka nya smaker skulle vi addera?

Vi tittade på de smakerna som redan fanns. Citron är en riktigt syrlig variant medan Grapefrukt/blodapelsin upplevs mer fräsch och floral. Det vi tyckte saknades var ett alternativ för de som inte gillar så sura drycker samt ett wildcard, något oväntat och spännande. Efter lite testande så hittade vi klockrena alternativ – Raspberry Lime, söt hallon med fräsch lime, och Jalapeno Lime, lime med en nypa jalapeno! 

Ingredienserna

Att fortsätta använda högkvalitativa råvaror, utan genvägar såsom aromer och att fortsätta med svensktillverkad lemonad, var ett faktum. Så sammansättningen av själva produkterna var därför relativt enkel. När man jobbar med kvalitet så kan det nästan bara bli bra, men trots det har vi ändå valt att ge det lilla extra för att nå till nya höjder. Ett exempel är smaken Crisp Lemon där vi funnit ett extrakt gjort på siciliansk citron. Ett fint bidrag till en redan fantastisk produkt. I en fusion av riktiga juicer, from-the-named-source extrakt och total transparens så vet man exakt vad man får i sig när man dricker vår svensktillverkade lemonad. Ingenting är dolt bakom någon ridå, utan det är helt enkelt bara riktigt schyssta ingredienser som vi mer än gärna stoltserar med. 

Det var dock en komponent som tog många timmar av R&D och mängder av prover från leverantörer för att lyckas med – ersättningen för socker. Så låt oss prata om den och varför vi valde att köra utan tillsatt socker!

Varför utan tillsatt socker?

Dryck, speciellt läsk och lemonader, är en typisk kategori där relativt stora mängder konsumeras vid varje tillfälle. Att göra denna typ av produkt sockerfri kändes som en no-brainer – på så sätt kan alla njuta av produkterna utan att oroa sig över påverkan på ens hälsa och blodsocker. “Men är inte sockerfria produkter väldigt artificiella och minst lika skadliga för hälsan?” tänker säkert många. Det beror faktiskt på! 

Det finns en uppsjö av olika sötningsmedel. Vissa av dem är enormt artificiella och kan inte ens hittas i naturen – ett bra exempel här är aspartam. Aspartam som ämne syntetiseras av två aminosyror via en produktionsprocess och finns inte att hitta någonstans i naturen. Helt enkelt ett påhittat ämne som vi människor är skaparna bakom!

Andra är egentligen ganska lika socker i både sin “naturlighet” och process. De två vi valt är Steviolglykosider och Erytritol. 

  • Steviolglykosider, en mycket söt naturligt förekommande grupp molekyler, extraheras från löv från steviaplantan. Enzymatiskt framställda steviolglykosider, som vi använder, får man sedan när man processar detta extrakt med hjälp av naturliga enzymer. Dessa enzymer omvandlar steviolglykosider, som innan enzymerna tillsatts är en rad olika molekyler med olika smak, till en av de sötare och mer välsmakande varianterna, Rebaudioside M. 
  • Erytritol finns också naturligt i många olika livsmedel, bland annat viss frukt. Man producerar erytritol från stärkelserika livsmedel som majs. Enzymer bryter ned stärkelsen till glukos, som man sedan jäser med en speciell jäst för att få erytritol. När man tänker på det så är detta snarlikt öltillverkning! Bara att här vill man få en råvara istället för en dryck. 

Tekniskt sett så är alla sötningsmedel säkra att konsumera, annars hade inte man kunnat köpa produkter som innehåller dem. Men det vi på Swedish Tonic har sett är att de artificiella mer och mer blir länkade till hälsorisker och detta är inte något vi vill utsätta våra kunder för. Därför har vi valt de två som enligt många källor anses mest säkra och naturliga. All in all så har vi gjort vårt yttersta för att skapa en så bra och hälsosam produkt som vi bara kan!

Hälsning,

Anton Johansson – Head of R&D and production

Varukorg(0)

Din varukorg är tom!