Cointreau Sour

Visa Recept

Martini Bianco Tonic

Visa Recept

Raspberry Peach Gin & Tonic

Visa Recept

Southside

Visa Recept

Tonic Breeze

Visa Recept

Whisky Sour

Visa Recept

Sockerlag

Visa Recept

GT-semlan är här

Det har sedan länge rått en hysteri runt fettisdagen med semlor i alla dess former. Nachosemlor, wrapsemlor & pizzasemlor. Ja, fantastin har inga gränser. Parallellt med det har gin & tonic kommit att bli en av de allra mest omtyckta drinkarna. Så varför inte ta och kombinera dessa två? Tillsammans med Gateau tog Swedish Tonic fram en gin & tonic-semla 2018 som blev en stor succé! Nu är den tillbaka! 

Gin & Tonic-semlan kommer säljas fredag & lördag 22-23/2 och 1-2/3 & Fettisdagen 5/3 i följande av Gateaus butiker. Stockholm: Sturegallerian, Hamngatan, Fridhemsplan, Hornstull & Täby. Göteborg: Femman. Skåne: Triangeln Malmö & Lunds Saluhall.

Swedish Tonic tillverkar idag en tonic som du med enkla medel kan ta GT:n från grogg till drink. Tonicen är gjord på riktig kinabark, färskpressad citrus, agavesirap, tillsammans med utvalda kryddor för ett bredare smakspektrum. Då det går att justera mängden sirap kan konsumenten eller bartendern själv justera smaken i drinken efter behov. Tack vare tonicens egenskaper passar den i fler sammanhang än drinkar (exempelvis i semlor), till skillnad från traditionellt tonicvatten.
Gateau är Sveriges största hantverksbageri och en föregångare inom sitt område. Gateau är mest kända för sina matbröd som bakas i stenugnar på surdeg och stenmalet rågmjöl men erbjuder även kaffebröd och konditorivaror av högsta kvalité.

Gin & tonic-semlan är bakad och byggd på traditionellt vis med en vetebulle, mandelmassa och grädde. Men där slutar likheterna. Grädden är smaksatt med Swedish Tonic och agavesirap vilket ger en tydligt och distinkt tonicsmak. Mandelmassan i sin tur är smaksatt med gin som gifter sig väldigt fint med den tonicbaserade grädden. Tillsammans med vetebullen blir det en semla som får GT-älskarens smaklökar att vattnas.

Du köper Swedish Tonic här. 

Recept för 4 GT-semlor:
4 vetebullar
3 cl Swedish Tonic
2 cl gin
2 cl agavesirap
200 gram mandelmassa
2.5 dl vispgrädde
Florsocker

Steg 1. 
Blanda i 2cl gin i 200 gram mandelmassa

Steg 2. 
Häll upp 2.5 dl vispgrädde i en skål. Tillsätt 3 cl Swedish Tonic och 2 cl agavesirap. Vispa!

Steg 3. 
Dela vetebullarna och bred på mandelmassan.

Steg 4. 
Spritsa på vispgrädden.

Steg 5. 
Lägg på semlans lock och garnera med florsocker. För en extra touch, tillsätt en torkad limeskiva.

Presskontakt:
Anton Askenström 070-3997186
[email protected]

GT-glöggen gör comeback!

Succén är tillbaka, Swedish Tonic återlanserar sin omåttligt populära Gin och Tonic-glögg med förfin..

Läs inlägg

Gin & Tonic-snaps

Swedish Tonics senaste lansering av snaps är en modern kombo av två traditionella drycker med anrik ..

Läs inlägg

Vår gin & tonic-glögg

Löven har börjat överge träden, mörkret och kylan gör sig allt mer påmind & julen är snart här. ..

Läs inlägg

Swedish Tonic Water

Nästa steg för svensk tonic I jakten på den perfekta tonicen tar Swedish Tonic nu nästa steg, och ka..

Läs inlägg