Gin & Tonic-glögg

Vår gin & tonic-glögg

Gin & Tonic-glögg

Löven har börjat överge träden, mörkret och kylan gör sig allt mer påmind & julen är snart här. Äntligen är det dags för julmusik, lussebullar och glögg. Och i år behöver du inte dricka samma gamla tråkiga glögg från företaget B!  Tillsammans med våra vänner på Stockholms Bränneri har vi nämligen tagit fram en Gin & Tonic-glögg (ja, det är lika fantastiskt som det låter!). 

Allt började med en idé från Calle & Anna på Stockholms Bränneri. Varför måste en Gin & Tonic drickas kall med en massa is? Så de testade att värma upp deras Dry Gin tillsammans med Swedish Tonic. Och visst blev resultatet bra! Så pass bra att de bjöd nära och kära på det förra julen. Inför den här julen ansåg de att fler skulle få ta del av deras skapelse och sagt och gjort, hörde de av sig till oss på Swedish Tonic. Vi tyckte det lät som en riktigt spännande idé så det krävdes ingen vidare övertalning.

Gin & Tonic-glöggen är alltså baserad på Swedish Tonic Christmas Spices och Stockholm Bränneris Dry Gin. Glöggen är på 12% och redo att värmas upp för att avnjutas tillsammans med en kvist rosmarin och några lingon i din favoritkopp.

2017 var mottagandet av Gin & Tonic-glöggen helt fantastisk och intresset massivt. Första batchen på 800 flaskor sålde slut på bara tre minuter, och efter 30 minuter hade 3800 beställts. Tyvärr innebar det att många blev utan en GT-glögg julen 2017. Inför julen 2018 satsade vi stort och gjorde 6500 flaskor. Alla dessa flaskor sålde slut på rekordtid och utanför Systembolagets butiker var köerna upp emot 100 meter långa. Trycket var så högt att Systembolaget blev tvungna att kalla till krismöte; aldrig tidigare har de upplevt en sådan efterfrågan vid ett produktsläpp. Därför släppte vi 2700 flaskor till i ett andra släpp. Även denna gång tog alla flaskor slut extremt fort. Tyvärr är det många som blivit utan en flaska detta år. Men misströsta inte! Tillsammans med Swedish Tonic Christmas Spices, Stockholms Bränneri, lite sockerlag och hett vatten kan du göra din egna GT-glögg hemma!

Recept Gin & Tonic-glögg:

5cl gin
2cl Swedish Tonic Christmas Spices
1cl sockerlag
10-15cl hett vatten
Garnera med några lingon och en kvist rosmarin

Swedish Tonic vinner 5 medaljer i The Tonic & Mixer Masters

I den internationella tävlingen The Tonic & Mixer Masters vinner Swedish tonic 5 medaljer av 5 i..

Läs inlägg

Julklappsguide

Svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Vår julklappsguide hjälper dig att hitta rätt! Det..

Läs inlägg

Julklappsguide

Jakten på den perfekta klappen. Årets mysigaste högtid är här, låt inte stress och press spillas ut ..

Läs inlägg

GT-glöggen gör comeback!

Succén är tillbaka, Swedish Tonic återlanserar sin omåttligt populära Gin och Tonic-glögg med förfin..

Läs inlägg